Med søgefunktionen kan der søges hurtigt og effektive efter dokumenter i Mdoc. Simple søgninger udføres let ved at vælge felter, vælge en sammenligningsoperator og skrive en søge tekst. Når der skal lave komplekse søgninger kan man bruge dialogen til at sammensætte filteret. Som en slags regnemaskine. Der vises løbende hvordan filteret ser ud. Teksten er farvet for at gøre den overskuelig. Næsten alle funktioner kan nås fra tastaturet via genvejstaster. Søge funktionen startes fra toolbaren eller ved at taste Ctrl + F I Ribbon startes søgning her. Søgedialogen Brugeren starter søgning ved at klikke på kikkerten eller bruge genvejen Ctrl+F. Søgedialogen vises og her kan søge filteret oprettes. Normalt vises det sidst brugte søgefilter og det kan redigeres. Hvis det sidst brugte filter ikke skal vises kan tasten shift holdes nede når der klikkes på kikkerten. Dialogen består af forskellige områder. Filter redigeringsområdet. I dette område vises øverst de felter der kan søges på. Herunder kan der vælges hvilke ”sammenlignings operator” der kan bruges. F.eks. ”Lig med, større end og indeholder”. Under denne kan søge teksten indtastes. Til højre herfor er der en knap der viser en kalender der kan hjælpe når der skal indtastes datoer. Skal der laves simple søgninger er ’Filter redigeringsområdet’ det eneste der behøves at blive brugt. Felter der er angivet med -> i beskrivelses kolonnen, er genvejs felter. Felterne kan sorteres efter de forskellige kolonner ved at klikke på hovedet af kolonnen. Felter kan vælges/fravælges ved at holde Ctrl nede og skrive nummeret på feltet på det numeriske tastatur. Hvis det består af flere cifre tastes de hurtigt efter hinanden. Hvis der skal vælge flere felter skal der ventes på at afkrydsningen sker inden det næse nummer indtastes. Vælges et felt med musen, vil tidligere valgte felter blive fravalgt. For at undgå denne fravælgelse skal Ctrl knappen holdes nede. Når en felt er valgt har tekstfeltet til indtastning afsøge værdien fokus og man der kan skrives søge teksten. Ønskes der søgning på flere ord kan de adskilles af en lodret streg(|). Hvis der ønskes en anden sammenlignings operator trykkes på Tab eller Alt+O og listen kan rulles med piletaster. Genvejen til dato knappen er Alt+D Hvis et felt er valgt og at dette felt har en liste tilknyttet på et fil data kort. Vil denne liste blive vist i en dropdown så man kan vælge fra den. Søgedialogen Funktions knapper Under ’Filter redigeringsområdet’ er der en række funktionsknapper. Disse knapper har betegnelser der kendes fra en regnemaskine.
Filter hukommelse I filter hukommelsen kan der gemmes filtre til senere brug. Det kan være nødvendig at gemme et filter her som et mellemresultat for at få opbygget et komplekst filter. Filtre herfra kan genbruges ved at klikke på dem. Der kan også på det numeriske tastatur trykkes nummeret på det filter der ønskes. Hvis denne metode bruges må der ikke være valgt nogle felter i ’Filter redigeringsområdet’. Hvis der ikke vælges en logisk funktion mellem hver filtre indsættes de med logisk Og i mellem. Filter hukommelsen gemmes i brugerens opsætning. Den kan slettes ved at højreklikke og vælge enten ”Slet en enkelt søgning” eller ”Slet alle søgninger i hukommelsen”. Filtre kan sorteres ved at klikke på kolonne hovedet. I filterhukommelsen kan filtre gemmes til senere brug. Filter preview Dette område viser løbende filteret. Teksten er farvekodet. Feltnavne er blå, søge ord er røde og logiske operatorer er grå. Hvis en del af et filteret skal redigeres kan der klikkes på den del og den kan redigeres i ’Filter redigerings området’ List Når filteret er sat op kan der udføres søgning i alle dokumenter i databasen. Men der kan også udføres søgning der baserer sig på de dokumenter der er i dokument listen i Mdoc.
Dialog knapper
Navigatoren Den sidste søgning kan gentages ved at klikke på rod navigatoren. En gemt søgning kan gentages ved at klikke på noden i navigatoren. Søgenoden i Navigatoren.
Hvis en gemt søgning skal slettes eller redigeres højre klikkes på noden. Eksempler på søgninger Nedenstående eksempler er baseret på den database billederne i dette dokument er taget fra. Simpel Søgning efter dokumenter hvor ordet ”Aksel” eller ”Hjul” indgår i beskrivelse 1, 2 eller 3. Tryk Ctrl+F Søgedialogen vises. Tryk Ctrl og tast 1, så 2 og til sidst 3. Vent til afkrydsningen sker mellem hver. Felterne Beskrivelse 1, 2 og 3 afkrydses og søge teksten har fokus. Skriv teksten Aksel derefter en lodret streg(|) og så Hjul. Tryk Tab og brug piletaster til af finde ”Indeholder” operatoren. Tryk Enter. Kompleks 1 Søgning efter alle dokumenter der er oprettet af PLM eller MOB og som ligger i Sag nummer 68001 Tryk Ctrl+F Søgedialogen vises. Tryk Ctrl+4. Feltet Oprettet af afkrydses og søge teksten har fokus. Skriv teksten PLM derefter en lodret streg(|) og så MOB. Hvis ikke sammenligningsoperatoren er Lig med. Tryk Tab og brug piletaster til af finde Lig med. Tryk på * Nu er der klar til at indtaste et nyt filter der logisk bliver sat sammen med et Og. Tryk Ctrl og skriv 1 og 2 hurtigt efter hinanden. Feltet Sagsnummer vælges. Skriv teksten 68001 Tryk enter.
Kompleks 2 Søgning efter alle dokumenter oprettet af MOB i sag nummer 68001 og alle dokumenter oprettet af PLM i sag nummer 68002 Opsætningen af dette filter kræver at en del af filteret gemmes som mellem resultat. Tryk Ctrl+F Søgedialogen vises. Tryk Ctrl+4 Feltet Oprettet af afkrydses og søge teksten har fokus. Skriv teksten MOB. Hvis ikke sammenligningsoperatoren er Lig med. Tryk Tab og brug piletaster til af finde Lig med operatoren. Tryk på * Nu er der klar til at indtaste et nyt filter der logisk bliver sat sammen med et Og. Tryk Ctrl og skriv 1 og 2 hurtigt efter hinanden. Feltet Sagsnummer vælges. Skriv teksten 68001 Denne del af filteret gemmes ved at trykke Alt + M. Opret anden del af filteret. Nu skal de to dele samles med en Eller operator. Tryk på + Tryk på 1 Det gemte filter tilføjes. Tryk Enter
|